Web Analytics Made Easy - Statcounter

هم‌زمان با آغاز ماه محرم و سوگواری شیعیان جهان در عزای سرور و سالار شهیدان، شبکه مستند سیما با تدارک ویژه‌برنامه‌هایی به پیشواز ماه محرم می‌رود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، این شبکه در دهه نخست ماه محرم  ویژه‌برنامه‌های مختلفی مانند «میراث مرثیه»، «آیین هم آوایی»، «عارف البکاء»، «چهارپایه»، «نخل شمیران»، «ترکیب بند» را تدارک دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه مستند داستانى «میراث مرثیه» به کارگردانی مهدی زنگنه تهیه و تولید شده است و  آثار  فاخر تولید شده با موضوع بررسى زندگى و آثار شاعران و مداحان اهل بیت(ع) در ساختار مستند داستانى به شمار می رود. 

در هر قسمت از این مجموعه مستند داستانی راویانی مانند ثریا قاسمى، سیاوش طهمورث، سیروس کهوری‌نژاد، محمدرضا علیمردانى، رویا تیموریان، محمدرضا علیمردانی، محمود عزیزی، نیما رئیسی، مجید آقا کریمی، امیر مولوى، محمدرضا غیاث‌آبادى، محمدرضا رهگذر، فرزاد رمضانى، شهرام نجاتى و سیامک احمدى زندگى یکى از این شاعران و مداحان اهل بیت را روایت خواهند کرد. 

پیش تولید «میراث مرثیه» نزدیک به یک سال و نیم به طول انجامیده است و تولید آن هم در چند لوکیشن قدیمی در تهران و شهرک سینمایی غزالی و همچنین در یکی از روستاهای فومن صورت گرفته است. برای این مجموعه حدود 60 قطعه موسیقی تولید شده است که نیمی از آنها بازسازی نوحه‌ها و اشعار مداحان و شاعران اهل بیت است؛ همچنین دوره‌های مختلف تاریخى از دوره صفویه تا دهه 50 بازسازى شده و بسیاری از لباس‌ها و وسایل صحنه ساخته شده است.

«میراث مرثیه» به زندگى و آثار شخصیت‌هایی همچون محتشم کاشانى، عمان سامانی، مرحوم احمد شمشیری، مرحوم حجت الاسلام محمدتقی فلسفی، مرحوم محمد علام، مرحوم احمد دلجو، مرحوم نادعلی کربلایی، مرحوم آرام دل، مرحوم سیدمحمد کوثری، مرحوم شاه حسین بهاری، شیخ رضا سراج، حاج مرزوق حائرى، سیدمهدى قوام، کربلایی محمود بهجت، میرزا حسین بابا مشکین و اکبر ناظم پرداخته  و هدف از ساخت و تولید آن آشنایی مردم با افراد اثرگذار در دستگاه امام حسین (ع) بوده است.

مجموعه مستند داستانی «میراث مرثیه» به کارگردانی مهدی زنگنه و تهیه‌کنندگی مشترک سیدمازیار هاشمی و مهدی صفی‌یاری از 1 شهریور هر روز ساعت 17 از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.

هم‌آوایی ایران در سوگواری سالار شهیدان

«آیین هم‌آوایی» با موضوع مراسم عزاداری امام حسین(ع) در شهرهای مختلف ایران از یکشنبه 2 شهریور هرروز ساعت 19  پخش می‌شود.

این مستند به سرپرستی فرهاد ورهرام توسط 10 مستندساز ساخته‌شده، مونا زندی حقیقی علاوه بر تهیه‌کنندگی این مجموعه مستند کارگردانی یکی از بخش‌هایش در استان لرستان را انجام داده است و فرهاد ورهرام (جنوب)، مجید برزگر (تهران)، بابک بهداد (گیلان)، حسن نقاشی (یزد)، محسن استاد علی (خراسان)، شهروز توکل (اصفهان)، مازیار مشتاق‌گوهری (سیستان و بلوچستان)، مهدی باقری (گرگان)، یونس مقدم (آذربایجان) از دیگر کارگردان‌های این مستندند.

این پروژه با تمرکز بر مداحی‌های بومی و سنتی در مناطق مختلف ایران  ساخته‌شده و آیین‌های مرتبط با ایام محرم که امروزه در بین مردم کمرنگ شده را به تصویر می‌کشد.

سوگواری مردم تفرش در «عارف البکاء»
 
مستند «عارف البکاء» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهدی نادری  با موضوع عزاداری مردم شنبه 1 شهریور در جدول پخش شبکه مستند قرار گرفته است. 

این مستند روایتی تماشایی از تعزیه در تفرش که از آیین های سنتی و قدیمی این شهرستان است را به تصویر می‌کشد. 

در این مستند که امشب ساعت 22  پخش می‌شود، با آیین سنتی تعزیه تفرش که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است آشنا خواهیم شد. 

مستند «چهارپایه» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سیدعباس حسینی در سال 1394 تولید شده و در قالب مصاحبه با مداحان قدیمی تهران سنت قدیمی چهارپایه خوانی را به تصویر کشیده است. این مستند پنجشنبه 6 شهریور ساعت 20:30 از شبکه مستند پخش می‌شود. 

«نخل شمیران» اثر علی نیکبخت هم چهارشنبه 5 شهریور ساعت 20:30 در جدول پخش این شبکه قرار گرفته است؛ این مستند به مراسم محرم در تکایای منطقه شمیران تهران می‌پردازد.
این مستند تکیه‌ها و حسینیه‌های قدیمی شهر تهران، بیان گوشه‌ای از تاریخچه آن، صحبت با متولیان آن و آشنایی با فرهنگ عزاداری در این تکیه‌ها و مراسم نخل‌گردانی در شمیرانات را به تصویر کشیده است. 

مستند «ترکیب‌بند» سه‌شنبه 4 شهریور ساعت 20:30 از شبکه مستند پخش می‌شود. امیر آذین تحلیل و بررسی شعر ترکیب بند معروف «باز این چه شورش است» را دستمایه ساخت این مستند قرار داده است.

پرونده "کودتا" در تلویزیون باز شد/ "آقای نخست‌وزیر" مهمان شبکه مستندمستند 4×6 پرسپولیس دهه دوم شهریور به نمایش در می‌آیدسخنگوی وزارت خارجه و لزوم تعامل با مستند سازان

انتهای پیام/ 

R1539/P/S4,34,1430/CT12 واژه های کاربردی مرتبط ماه محرم شبکه مستند مستند موکب تسنیم قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان واژه های کاربردی مرتبط ماه محرم شبکه مستند مستند موکب تسنیم پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی ۱ "دورهمی" و "عصر جدید" دو رقیب جدی/ چنددرصد مردم تماشاگرِ تلویزیون‌اند؟ ۲ نوحه‌سرایی خیابانی محمود کریمی در شب دوم محرم + فیلم ۳ تقدیر رهبر معظم انقلاب از شعر افشین علا علیه توافق حاکمان عرب با رژیم صهیونیستی ۴ مداحی محمود کریمی در "تکیه سیّار" ۵ در آستان حسین (ع) | چگونه شعور حسینی کسب کنیم؟ ۶ با کاروان حسینی تا اربعین| ورود "قافله‌سالار" به سرزمین کرب‌وبلا ۷ مداحی بنی‌فاطمه در شب دوم محرم ۱۴۴۲ ۸ آیا علی زندوکیلی قاچاق حیوانات وحشی را تبلیغ می‌کند؟ مهمترین اخبار فرهنگی مرتضی طاهری: اعتقاد دینی در جلسات حسینی شکل می‌گیرد/ روضه‌های خانگی برکات بی‌حدی دارد ۷۰ درصد «روضةالشهدا» بر پایه استنادات تاریخی است/ «کتاب روضه» مرثیه‌‌نویسی‌ را چند پله ادبی بالاتر می‌برد هدف اصلی قیام امام حسین(ع) چه بود؟/ فتنۀ دشمنان برای نابودی دین آخرین خبرها از سریال شهید باکری/ نگارش و پژوهش به پایان رسیده است مهمترین اخبار تسنیم روحانی: برگزاری پرشور مراسم عزاداری محرم آزمونی برای همه است/ دستور به وزیر ارتباطات برای ارائه پهنای باند غریب‌آبادی: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این هفته به تهران می‌آید/گروسی: دوشنبه به ایران می‌روم جدیدترین استفتاء رهبر انقلاب دربارۀ تجمعات در شرایط کرونایی خیزش عظیم سیاسی مردم آمریکا علیه «ایالات متحده» جزئیات جدید از شلیک گارد ساحلی امارات به لنج صیادان ایرانی/ لنج در آب‌های بین‌المللی بود/ ‌اماراتی‌ها ‌محل اصابت گلوله‌ها را بتونه‌کاری ‌کردند‌‌ درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه محرم شبکه مستند مستند موکب تسنیم ماه محرم شبکه مستند مستند موکب تسنیم مجموعه مستند تهیه کنندگی میراث مرثیه شبکه مستند پخش می شود تولید شده ماه محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • تدارک ۳۰ ویژه برنامه در هفته بسیج سازندگی/ فعالیت ۶۰۰ گروه جهادی در گرگان
  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • احمدوند: در نمایشگاه کتاب برنامه‌های ویژه‌ای برای فلسطین تدارک دیدیم/ کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند
  • هفته‌ای پر از مستند‌های جذاب در شبکه افق
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • سوگ مردم استان یزد در محرم شهادت امام جعفر صادق (ع)+ فیلم
  • مجموعه مستند «پا به ماه» از شبکه ۲
  • خبر‌های رسانه - ۱۵ اردیبهشت